Churrascaria Carretao i Copacabana i Rio de Janeiro

Churrascaria Carretao

På vår andra dag i Rio de Janeiro så ville vi få lite grillat i oss, och efter ett tips av en taxichafför, gick vi till Churrascaria Carretao som ligger alldeles bredvid Copacabana. Läget luktade lite turistfälla, men utifrån såg det ok ut, och gästerna såg inte enbart ut att vara turister. Prisklassen var för en Churrascaria på medelnivå. Du kan läsa mer om churrascarias här (artikel kommer snart).

Vi fick ett bord omedelbart när vi kom in. Vi beställde dryck och därefter gick vi på buffén. Buffén såg lite tråkig ut. Det fanns några sorters sallad, lite ost och korv. mykids.ggusd Det fanns också ett bord bredvid buffén där man kunde plocka fejoada (bönröra med korv och kött), farofa (mandiokapulver som frästs i smör), ris m.m.

Väl tillbaka till bordet kom servitörerna med spett med olika köttdetaljer som de skar upp vid bordet. Det erbjöds picanha, biff, hönshjärtan, kyckling m.m.

Churrascaria Carretao

Atmosfären var trevlig med mycket gäster och servitörer som kryssade mellan borden och serverade både det ena och det andra.

Det tråkiga var bara maten… Bufférätterna var tråkiga, farofan otroligt torr och smaklös, fejoadan vattnig och helt okryddat, men värst var allt kött. Allt var övergrillat och skars upp helt utan kärlek. Picanha som skall skäras i tunna skivor, fick man en rejäl bit av, vilken dessutom var seg och smaklös. Bäst var kycklingen, och den höll samma kvalitet som en McD nuggets.

I slutändan blev det ett snabbt besök, inget var värt att ta om, och fatet med rester och ben, blev snabbt full med köttbitar ingen ville äta upp.

Vi valde självklart att inte ta efterrätt på Carretao eftersom de inte hade lyckats med något annat.

Så betyget blir ”grande armadilha para turistas” dvs stor turistfälla.

Länk till Carretao.

Säg din åsikt

*