Grillakademi

Just nu byggs grillguiden om, tyvärr mitt när grillsäsongen börjar, så all information som brukar finnas, finns tyvärr inte,. men vi försöker fylla på löpande med så mycket av informationen som möjligt, så snabbt som möjligt.

Här listar vi de sidor som redan blivit överförda:

Grillmetoder:

  • Direkt grillning
  • Indirekt Grillning
  • Barbecue
  • Rotisserigrillning

Gör så här:

Utrustning:

  • Fem måsten vid grillen
  • Grillborste
  • Grillgaffel
  • Grillgaller
  • Grillgallerlyftare
  • Grillpensel
  • Grillspade
  • Grilltång
  • Grillvante
  • Jalapeñogrillare/Chiligrillare
  • Kolraka
  • Marinadinjektor
  • Panpizzaform/Pizzaform
  • Pizzasten
  • Rengöringstråg för grillgaller
  • Röklåda
  • Rökpåse – Gör din egen
  • Rökvedsblötare
  • Skorstenständare
  • Tändrör

Comments

  1. Alf Dahlback says:

    Hej Guiden!
    Har en fråga gällande Halumi. Brukar grilla och steka osten lite då och då men råkar ibland ut för att osten helt sonika smälter och flyter ut i en pöl. Brukar testa olika fabrikat men det kan hända oavsett fabrikat. Kan det ha med temperaturen att göra?
    Har du haft liknande erfarenhet?
    Tacksam för svar.
    //Affe

    • GrillguidenAdmin says:

      Japp,
      Haft liknande erfarenheter. Dels har jag märkt det problemet oavsett temperatur med s.k. grillostar som är Halloumi-kopior, men också med riktig Halloumi. Jag tycker det hänger ihop med temperaturen. Halloumi behöver medeltemperatur och direkt värme, i alla fall initialt så ytan blir grillad och hårdare.

      PS! Ett annat knep med grillad Halloumi är att servera den med flytande honung ;-)

  2. Mathias says:

    Ytterligare ett tips är att Linda in halloumin i bacon och försöka grilla dem tills baconet börja bli lite knapert.
    Något som oxå blir mumma är att pensla dessa ovan med en blandning av tomatpure och soja.

    //Mathias

Säg din åsikt

*