Fixa snygga rullar av kryddsmör

Åtta kryddsmör

Även om det knappast kan räknas som ”rocket science” att göra kryddsmör och få till snygga rullar så kommer här lite tips i hur vi tycker man lättast gör det.

Knåda ihop i en fryspåse

Rulle av kryddsmör - 1

Häll samtliga ingredienser till kryddsmöret i en plastpåse. Helst en fryspåse eftersom de tål lite mer. Krama och knåda tills allt är ordentligt blandat. Är smöret rumstempererat så blir det betydligt enklare.

Smörpapper eller aluminiumfolie

Rulle av Kryddsmör - 2Snyggast rulle får du om du använder smörpapper, men aluminiumfolie kan fungera det med, men var försiktig så den inte går sönder.

Krama ur/häll upp kryddsmöret på smörpapperet, och använd en kniv för att göra en grov sträng av det, ganska nära ena långsidan.

Vik över och pressa

Rulle av Kryddsmör - 3Vik över den långsida på smörpapperet som kryddsmöret ligger närmast. Använd en skärbräda eller liknande för att pressa ihop och få ut eventuella luftbubblor. Det är nu du bestämmer hur tjock rullen skall bli.

Rulla ihop och gör karamellsnurr

Rulle av Kryddsmör - 4Rulla ihop till en enda rulle och vrid om ändarna likt en karamell, så att rullen får tryck från sidorna också.

Märk upp och kyl ned

Rulle av Kryddsmör - 5Då är rullen klar och märk upp den med en lapp eller med spritpenna direkt på, och stoppa i kylen eller frysen.

Säg din åsikt

*