Så här väver du enklast bacon

 

Varför inte baka in det du skall grilla i en baconväv istället för att bara linda in den i Bacon. Bortsett från att det ser snyggare och mer professionellt, så är det dessutom mer praktiskt då det håller ihop bättre. Att det sedan blir dubbla lager bacon, kan ju aldrig vara fel.

Alla kan ju efter att ha sett ovanstående bild, väva ihop en baconväv, men hur gör man det enklast och minst kladdigast? Här visar vi hur vi tycker det är enklast att få ihop en snygg baconväv.

Nu kanske du undrar varför man ens skall göra en baconväv? Jo vissa recept såsom grillad Bacon Explosion, där klär man in en rejäl bit kött/köttfärs i bacon, och då blir det både snyggast och mest hållbart på grillen att göra en väv av bacon.

Även om det rent teoretiskt (och säkerligen praktiskt) går att göra en bacon väv av vanlig bacon, så bör du för baconväv se dig efter lite mer tjockt skivad bacon. Vi har hittat på Willys lite tjockare bacon av fabrikatet Eldorado som faktiskt fungerar perfekt, men vet att det börjar dyka upp fler fabrikat på marknaden som säljer tjockare bacon.

Lägg baconskivorna på rad

Baconväv steg 1 Börja med att välja ut ca 20 baconskivor som är hyfsat raka och jämnbreda.

Lägg ut ett antal skivor på rad så att du får en fyrkant som är lika bred som hög.

Med den baconen vi hittade blev det sju stycken baconskivor bredvid varandra.

Lägg över en tvärslå

Baconväv steg 2För att påbörja själva vävningen så börjar man med att lägga en baconskiva tvärsöver.

I vårt fall med sju remsor på bredden, vill vi ju även ha sju remsor på höjden och då lägger vi denna baconskiva ”exakt” på mitten, hade det däremot varit ett jämnt antal, då ha de vi lagt den en halv skivbredd upp eller ned.

Vik över varannan

Baconväv steg 3Vik varannan baconskiva över baconskivan som ligger tvärs. Tänk på att inte vika/dra för hårt så du flyttar eller veckar tvärslån.

Lägg på nästa baconskiva

Baconväv steg 4Lägg nästa baconskiva dikt an tvärslån, och vik sedan tillbaka de uppvikta baconskivorna över den nya baconskivan som ligger på tvären.

Upprepa tills övre halvan är klar

Baconväv steg 5Då är det bara att vika ned varannan för nästa rad, lägga en baconskiva på tvären och vika tillbaka, och upprepa tills övre halvan av baconväven är klar.

Övre halvan är klar

Baconväv steg 6Om du blivit klar med övre halvan, då borde det se ungefär ut som på bilden här bredvid. Det finns dock ett fel. Tvärslån som vi började med är inte invävd utan ligger ovanpå. Plocka bort tvärslån, och upprepa ”vik upp varannan, lägg på bacon på tvären, vik tillbaka” tills även nedre halva är klar.

Färdig baconväv

Baconväv steg 7Då var baconväven klar. Vi gjorde vår på en remsa aluminiumfolie, då det gör det lättare att flytta den, för även om det nu är en väv, så är den ömtålig.

Bäst är att lägga det som skall lindas in i väven ovanpå den och rulla in den.

Säg din åsikt

*