Bacon Burger Dogs av Bbq Pit Boys

Sept 2010

En grillad korv och grillad hamburgare i ett, och dessutom med bacon. Grabbarna i Bbq Pit Boys har gjort det igen. Tagit några enkla ingredienser och gjort nåt läckert på grillen.

Bacon Burger Dogs
Utskrift

Författare:
Ingredienser
  • bacon, tjock
  • köttfärs, gärna med 20% fett
  • grillkorv
  • kryddor
Instruktioner
  1. Förbered grillen enligt 50/50-metoden och sikta på måttligt hög temperatur.
  2. Krydda köttfärsen med din favoritkrydda, ta sedan en bit köttfärs och platta till den ordentligt, max 1 cm tjock.
  3. Lägg en grillkorv på den tillplattade köttfärsen och rulla in den.
  4. Skär bort överflödig köttfärs.
  5. Linda därefter in dem med 2-3 baconskivor.
  6. När det är dags att grilla de köttfärslindade korvarna så skall de grillas på indirekt värme i mellan 30 och 40 minuter beroende på grillens temperatur.
  7. Låt dem grilla initialt i 20 minuter, vänd dem därefter så de blir jämnt grillade.
  8. Efter ytterligare 20 minuter kan du som grabbarna strö på lite riven god ost, som får smälta i några minuter.
Notering
På filmen snackar grabbarna om thin-cut bacon, men som ni ser på filmen så är det bra mycket tjockare skivor än normal svensk bacon. I de flesta större livsmedelsbutikerna, finns det bacon i storpack som har den rätta tjockleken.
.
Dessa burgare/korvar serveras i korvbröd, med dina favorittillbehör. Grabbarna använde barbecuesås, hackad lök och cornichonger i remsor.

Säg din åsikt

*

Betygsätt detta recept: