Äkta Citronpeppar

Juli 2009

Äkta Citronpeppar

 

Citronpeppar är en otroligt populär krydda. Finns i butik i olika varianter, de vanligaste innehåller dock ingen riktig citron, utan askorbinsyra, och knappt någon peppar heller, utan det mesta är salt

Detta recept däremot innehåller de rätta råvarorna, det är lite jobb att göra den, men det är det värt.

Äkta Citronpeppar
Utskrift

Författare:
Ingredienser
  • 7 msk citronzest (från ca 7 citroner)
  • 2 msk svartpeppar, grovmalen
  • 1 krm vitpeppar, finmalen
  • 1 krm vitlökspulver
  • 1 msk havssalt
Instruktioner
  1. Börja med att riva av skalet på citronerna, helst med ett zestjärn, så att inget av det bittra vita kommer med.
  2. Torka citronzesten, antingen en timme ute i solen en riktigt varm dag, eller i ugnen (100°C) i cirka 10 minuter.
  3. Låt kallna och smula zesten i små bitar.
  4. Blanda zesten med övriga ingredienser.
  5. Om citronzesten fortfarande känns lite fuktig, se till att den då får torka ordentligt, gärna tillsammans med de övriga kryddorna, annars kan den tyvärr börja mögla.
  6. Kryddblandningen håller uppemot 2 månader om citronzesten är torr.

Utöver att ha denna fräscha citronpeppar som bordskrydda är den god att ha både som fiskrub och i fiskpaket på grillen.

Säg din åsikt

*

Betygsätt detta recept: