Amerikansk majonnäs

Februari 2011

Amerikansk majonnäs

Amerikansk majonnäs, eller Mayo som de själva säger är ganska snarlik vår egen majonnäs. Deras är dock lite mer syrlig än vår. Så för att få den rätta amerikanska smaken så kan du antingen göra din egen efter detta recept, eller köpa t.ex. Hellman’s Mayo som finns i butik.

Amerikansk majonnäs
Utskrift

Författare:
Föreberedelsetid:
Total tid:
Ingredienser
  • 2 st äggulor
  • 1 msk dijonsenap
  • 3 msk pressad rödvinsvinäger
  • ½ tsk socker
  • 1 tsk salt
  • 1 krm cayenne
  • 3½ dl rapsolja
Instruktioner
  1. Se till att samtliga ingredienser har samma temperatur.
  2. Blanda ihop samtliga ingredienser, förutom oljan i en skål.
  3. Droppa i lite olja och vispa ihop.
  4. Droppa i lite mer olja och vispa ihop.
  5. Repetera tills all olja är vispad in i majonnäsen.
  6. Var försiktig så du inte tar i för mycket olja åt gången, för då skär det sig.
Notering
Vi uppdaterade detta recept juni 2013, och ersatte 1 tsk Colemans senapspulver till 1 msk dijonsenap. Colemans senapspulver som verkar vara det enda senapspulver som går att uppbringa i Sverige har en alldeles för frän smak, enligt oss. Vi ersatte också 2 msk citronjuice, med 3 msk rödvinsvinäger.

Detta recept ger ca 2½ dl mycket god amerikansk majonäs.

Säg din åsikt

*

Betygsätt detta recept: