Argentinsk Chimichurri

Juni 2013

Chimichurri

Chimichurri kommer ursprungligen från Argentina och är en fräsch örtig röra/sås som passar underbart till grillad mat. Antingen serverar du det till köttet som sås, eller så marinerar du köttet i det, eller både ock. Just denna chimichurri kallas ibland för chimichurri verde, eftersom den är grön. Men eftersom det är den vanligaste varianten så är rätt och slätt chimichurri den vanligaste benämningen.

Argentinsk Chimichurri
Utskrift

Författare:
Ingredienser
  • 2,5 dl persilja, färsk, finhackad
  • 3-5 st vitlöksklyftor, pressade
  • 2 msk silverlök, finhackad
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk svartpeppar, malen
  • 0,5 tsk chiliflakes
  • 3 msk pressad citron
  • 3 msk rödvinsvinäger
  • 2 dl olivolja
  • Ev. 2 msk oregano, finhackad, färsk
Instruktioner
  1. Mixa samtliga ingredienser i en mixer eller med mixerstav, men bara så det blandas ihop till en röra/sås, inte för länge så det blir en puré.
Notering
Det finns varianter av chimichurri med andra örter än persilja, såsom koriander. Så det är bara att pröva sig fram till sin egen favorit.

 

 

Säg din åsikt

*

Betygsätt detta recept: