Bayou Spicy Cajun Rub

Bayou spicy cajun rub

En kryddblandning från Louisiana’s bakgårdar. Den har en rustik, men ändå förfinad smak av paprika och samtidigt kryddig av cayenne och senap. Denna rub passar utmärkt till grillad kyckling och kött, där du vill ha extra hetta, men även till jambalayas eller andra grytor.

Bayou Spicy Cajun Rub
Utskrift

Författare:
Ingredienser
  • 2 msk salt
  • 2 msk paprikapulver
  • 2 msk cayenne, malen
  • 1 msk strösocker
  • 1 msk senapspulver
  • 1 msk svartpeppar, finmalen
  • 1 msk vitlökspulver
  • 1 msk lökpulver
  • 2 tsk spiskummin, malen
  • 1 tsk oregano, torkad
  • 1 tsk timjan, torkad
  • 1 tsk salvia, torkad
  • 1 tsk korianderfrön, malda
Instruktioner
  1. Blanda ihop samtliga ingredienser i en skål.
Notering
Förvara kryddblandningen i en lufttät burk och håll den borta från värme och ljus, så håller den sig minst 6 månader.

 

Säg din åsikt

*

Betygsätt detta recept: