Beijinho de Coco

Maj 2013

20130519-202315.jpg

Beijinho de Coco är ett snabblagat men otroligt gott godis från Brasilien. I Brasilien görs många sötsaker av sötad kondenserad mjölk, och det gäller även Beijinho de Coco. Till skillnad från Brigadeiros, som även det görs av kondenserad mjölk, så innehåller dessa inte choklad utan kokos, så man kan väl kalla dessa för brasilianska kokosbollar.

Beijinho de Coco
Utskrift

Författare:
Ingredienser
  • 1 brk sötad kondenserad mjölk (397 g)
  • 1 msk smör
  • ½ dl riven kokos
  • + riven kokos att rulla i
Instruktioner
  1. Rör ihop smör och kondenserad mjölk i en mikrovågsugnssäker och stor skål.
  2. Kör på full effekt i 2 minuter i mikrovågsugn, rör om ordentligt.
  3. Kör ytterligare 2 minuter på full effekt i mikrovågsugnen.
  4. Rör ned den rivna kokosen.
  5. Kör ytterligare 1-2 minuter på full effekt i mikrovågsugnen.
  6. Rör om och låt svalna till rumstemperatur.
  7. Den skall nu ha konsistens av mjuk kola.
  8. Smörj in händerna med smör och rulla till bollar som sedan rullas i riven kokos.
  9. Kulorna kan också läggas i aluminiumformar, typ ischokladformar.
Notering
Observera att skålen skall vara stor. När den kondenserade mjölken börjar koka så ökas dess volym med flera 100%, och vill man slippa sanera sin mikrovågsugn, då är det en bra idé att ha en överdimensionerad skål.

Comments

  1. säkert att du inte missat något? den stelnar ju aldrig

Säg din åsikt

*

Betygsätt detta recept: