Cajun Blackened Beef Rub

Cajun Blackened Beef Rub

Detta är den traditonella kryddblandningen som används för Cajun Blackened Beef. Otroligt god att göra sotad entrecôte med.

Cajun Blackened Beef Rub
Utskrift

Författare:
Ingredienser
Liten sats

  • 1 msk paprikapulver
  • 2½ tsk salt
  • 1 tsk lökpulver
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 1 tsk cayenne, malen
  • 1½ tsk svartpeppar, finmalen
  • ½ tsk timjan, torkad
  • ½ tsk oregano, torkad
  • 2 tsk fänkålsfrön
  • 1 krm anis, malen
Stor sats

  • 100 g paprikapulver
  • 140 g salt
  • 40 g lökpulver
  • 40 g vitlökspulver
  • 35 g cayenne, malen
  • 40 g svartpeppar, finmalen
  • 2 g timjan, torkad
  • 2 g oregano, torkad
  • 36 g fänkålsfrön
  • 2 tsk anis, malen
Instruktioner
  1. Blanda ihop samtliga ingredienser i en skål.
  2. Förvara kryddblandningen i en lufttät burk och håll den borta från värme och ljus, så håller den sig minst 6 månader.
Notering
Innan du grillar köttet (med fördel en entrecôté) skall du pensla den med smällt smör och därefter rikligt strö över kryddblandningen, massera försiktigt in kryddorna så de inte lossnar på en gång.

 

Säg din åsikt

*

Betygsätt detta recept: