Citronpepparmajonnäs

Maj 2011

Citronpepparmajonäs

 

En riktigt god majonnäs kryddad med citron och svartpeppar, passar utmärkt till grillade vårprimörer, såsom t.ex. grillad sparris.

Citronpepparmajonnäs
Utskrift

Författare:
Föreberedelsetid:
Total tid:
Antal portioner: 4
Ingredienser
  • 2 st äggulor
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1½ dl olivolja
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 3 tsk citronjuice/pressad citron
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk svartpeppar, nymalen
  • 1 msk citronzest/rivet citronskal
Instruktioner
  1. Vispa ihop äggulorna med senapen.
  2. Börja sedan droppvis med att tillsätta drygt hälften av oljan under vispning.
  3. Vispa ned vitvinsvinägern och vispa sedan i resten av oljan.
  4. Rör ned saltet, pepparn, zesten och citronjuicen.
  5. Låt majonnäsen få dra till sig smakerna i en halvtimme innan den serveras.

Säg din åsikt

*

Betygsätt detta recept: