Coleslaw med valnötter som toppas med ädelost

Juni 2013

Coleslaw med Valnötter och Ädelost

En riktigt god coleslaw. Även om den är lite kladdig så känns den inte fet, och valnötterna ger en härlig crunch, och ädelosten en skön touch.

Coleslaw med Valnötter
Utskrift

Författare:
Antal portioner: 8 – 12 personer
Ingredienser
  • ½ st Vitkålshuvud, ca 1 kg , strimlad
  • ½ st röd lök, fint hackad
  • 1 st rött äpple, skalat, utkärnat, rivet
  • 1 st grönt äpple, skalat, utkärnat, rivet
  • 1 dl valnötter, hackade
  • 1 dl olivolja
  • 1 dl äpplecidervinäger
  • 4 msk majonäs
  • 4 msk flytande honung
  • 2 msk dijonsenap
  • 2 msk amerikansk senap, gul, slät
  • 1 dl ädelost, smulad
  • salt och peppar
Instruktioner
  1. Blanda ihop vitkål, lök, äpple och valnötter i en skål.
  2. I en separat skål blanda ihop olivoljam vinäger, honung, senap samt salt och peppar.
  3. Häll såsen över kålblandningen, och blanda ihop med händerna.
  4. Toppa med den smulade ädelosten.
  5. Låt stå 6 till 24 timmar innan servering.
Notering
Mängden vinäger, honung, majonäs samt senap kan justeras efter smak. För en smalare variant, kan man ersätta del av majonäsen och oljan med gräddfil, men smaken kommer ju självklart att förändras.

 

Säg din åsikt

*

Betygsätt detta recept: