Grekiskt kryddsmör med fetaost

Februari 2011

Grekiskt kryddsmör med fetaost

 

 

Fetaostsmör
Utskrift

Författare:
Ingredienser
  • 125 g smör
  • 50-75 g fetaost, smulad
  • 1 msk oregano, torkad
  • salt
  • peppar
Instruktioner
  1. Blanda samtliga ingredienser ordentligt med smöret.
Notering
Låt gärna smöret bli kallt i kylen innan du använder det. Detta smör håller cirka tre veckor i kylen, under förutsättning att smöret är ordentligt färskt. <b>Tips</b> Det är stor skillnad på fetaost och ”fetaost”. Köp riktig grekisk fetaost, istället för fetaostliknande salladsost. Den äkta har den rätta sältan, och går lätt att smula, medan salladsosten är mer gummilik i konsistensen, och smakar dessutom mindre.

 

Säg din åsikt

*

Betygsätt detta recept: