Grillad Bookmaker Toast

Juni 2011

Grillad bookmaker toast

 

Bookmaker toast är en riktigt trevlig klassiker. Här har vi valt att dessutom använda grillen när vi gör den, vilket lyfter rätten ytterligare. Så nästa gång du är sugen på något hyfsat snabbt och enkelt , men otroligt gott. Ta då fram grillen och grilla en Bookmaker Toast.

Grillad Bookmaker Toast
Utskrift

Författare:
Antal portioner: 4
Ingredienser
  • 600 g oxfilé eller ryggbiff
  • 2 msk dijonsenap
  • 2 msk creme fraiche
  • ev. 1 tsk honung
  • 4 st salladsblad
  • 2 st tomater
  • 3 cm pepparrot
  • 4 st äggulor
  • 4 skivor lantbröd/ciabatta
  • salt
  • peppar
Instruktioner
  1. Förbered grillen för Måttligt hög temperatur och för indirekt och direkt grillning med 50-50 metoden.
  2. Eftersom detta är en rätt som går snabbt att tillaga på grillen, så är det bra att förbereda allt medan grillen blir varm.
  3. Börja förberedelserna med att blanda ihop senap, creme fraiche och eventuell honung, och ställ den åt sidan.
  4. Skiva tomaterna och riv salladen i remsor.
  5. Skala pepparroten och riv den.
  6. Separera äggulorna (brukar lägga dem i varsitt snapsglas).
  7. Salta och peppra köttet.
  8. Börja med att rosta/grilla brödet på direkt värme. Var snabb så de inte bränns vid.
  9. Bred sedan bröden med senapssåsen och lägg på sallad och tomatskivor.
  10. Grilla köttet till önskad tillagningsgrad, fixa rätt yta med direkt grillning och grilla dem färdigt med indirekt grillning.
  11. Lägg köttet på tomatskivorna och lägg därefter en pepparrotshög på varje köttbit.
  12. Gör en fördjupning i pepparrotshögen, och där lägger du försiktigt äggulan.
  13. Nu är din grillade bookmaker toast färdig att servera.

Säg din åsikt

*

Betygsätt detta recept: