Grillad halloumi- och paprikasallad

April 2010

Grillad halloumi- och paprikasallad

 

Halloumi, den cypriotiska grillosten, här grillad och serverad tillsammans med grillad paprika.

Grillad halloumi- och paprikasallad
Utskrift

Författare:
Antal portioner: 4
Ingredienser
  • 250 g Fontana halloumi
  • 3 st paprikor, i olika färger
  • ruccolasallad
  • 1 st Fontana olivolja
  • 1 st citron, pressad
  • 1 tsk brunt socker
  • ½ dl kapris
  • salt, peppar
Instruktioner
  1. Dela paprikorna och ta bort fröhusen.
  2. Grilla dem med skinnsidan nedåt över hög till medelhög värme till dess att de nästan är svarta.
  3. Ta ut dem ur grillen, låt dem svalna, ta bort skinnet och skär paprikorna i strimlor.
  4. Skiva Halloumin tunt och grilla skivorna på bägge sidor och strimla därefter även dessa.
  5. Lägg allt i en salladsskål.
  6. Rör samman citronsaft, olivolja och sockret och häll över salladen.

Säg din åsikt

*

Betygsätt detta recept: