Grillad potatissallad med bacon och ädelost

Juni 2013

Grillad Potatissallad med Ädelost

En riktigt god potatissallad som inte alls smakar traditionellt svensk. Eftersom potatisen grillas, och endast hinner svalna något så serveras denna sallad lju

Grillad potatissallad med bacon och ädelost
Utskrift

Författare:
Antal portioner: 12
Ingredienser
  • 1½ kilo färskpotatis
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk nymalen svartpeppar
  • 2½ dl majonäs
  • ½-1 dl färsk persilja, finklippt
  • ½ dl vit balsamvinäger
  • 2 tsk socker
  • 2 tsk dijonsenap
  • ½-1 paket bacon, knaperstekt och smulat
  • 75 gr ädelost, smulad
Instruktioner
  1. Värm grillen till medeltemperatur.
  2. Dela potatisarna på hälften.
  3. lägg potatisarna i en metallform eller i ett foliepaket.
  4. Ringla över olivoljan och salta och peppra, och rör om.
  5. Lägg potatispaketet/formen på grillen och grilla direkt i 15 minuter.
  6. Om du använder en foliepaket då är det dags att vända på det, i en form då rör du om.
  7. Grilla i ytterligare 15 minuter.
  8. Låt potatisen svalna i 5 minuter. Har du ett foliepaket så öppnar du det nu.
  9. Blanda ihop majonäs, persilja, vinäger , socker och senap i en stor skål.
  10. Tillsätt potatisen och rör om försiktigt.
  11. Rör försiktigt ned lök, bacon och ädelost.
  12. Färdig att servera.
Notering
Om du inte har vit balsamvinäger så fungerar även vanlig balsamvinäger, men såsen blir mörkare.

 

Säg din åsikt

*

Betygsätt detta recept: