Grillad quesadillas med feta och spenat

Juni 2011

Grillad quesadilla med feta och spenat

 

Fantastisk gott tilltugg, som passar till det mesta. Att det sedan är vegetariskt (lacto) så de flesta kan äta det, gör inte saken sämre.

Grillad quesadillas med feta och spenat
Utskrift

Författare:
Ingredienser
  • 100 g fetaost
  • 2 st vitlöksklyftor, pressade
  • 100 g bladspenat, fryst, grovhackad
  • 4 st vetetortillas (mediumstora)
  • 1 msk olivolja
  • salt
  • svartpeppar
Instruktioner
  1. Tina spenaten och pressa ur ev. vatten ur den.
  2. Mosa fetaosten och blanda i vitlöken, den hackade spenaten, samt oljan och smaksätt röran med salt och peppar.
  3. Fördela röran på två mediumstora tortillabröd, och lägg dem därefter på indirekt värme (medeltemperatur).
  4. Vänd dem om efter 2-4 minuter, de skall ha fått lite grillränder, men inte blivit brända.
  5. Grilla ytterligare några minuter tills de är klara.
  6. Dela varje quesadillas i 8-12 bitar, servera direkt.
Notering
För att dessa quessadillas skall bli riktigt goda, så bör man använda riktig fetaost. Apetina och annan salladsost, som fungerar inte lika bra i detta sammanhang.

Säg din åsikt

*

Betygsätt detta recept: