Grillad sparris med parmaskinka och körsbärstomater

Maj 2011

Grillad sparris med proscutti och körsbärstomater

 

Dessa små grillade sparrispaket smakar helt underbart. Syran från tomaterna, och sältan från prosciutton harmoniserar otroligt bra med sparrisen.

Grillad sparris med parmaskinka och körsbärstomater
Utskrift

Författare:
Föreberedelsetid:
Tillagningstid:
Total tid:
Antal portioner: 4
Ingredienser
  • 400-500 g grön sparris (en bunt)
  • 1 msk olivolja
  • 10 st körsbärstomater, halverade
  • 10 st parmaskinka/prosciutto i skivor
  • salt
  • peppar
Instruktioner
  1. Pensla sparrisen med olja.
  2. Lägg sparrisen två och två, på en tredjedel in på en skiva parmaskinka.
  3. Salta och peppra.
  4. Lägg på två tomathalvor med flata sidan ned.
  5. Vik ihop och rulla in dem i skinkan.
  6. Grilla dem indirekt, på medeltemperatur tills de är klara.

Säg din åsikt

*

Betygsätt detta recept: