Grillad vit sparris med shi-take majonnäs

Maj 2011

Grillad vit sparris med shi-take majonnäs

Vanligast är nog grillad grön sparris, men vit sparris går alldeles utmärkt att grilla den med. Här serverad tillsammans med en majonnäs smaksatt med shi-take-svamp och toppad med salladslök.

Grillad vit sparris med shi-take majonnäs
Utskrift

Författare:
Ingredienser
  • 8 st vit sparris
  • ½ bunt salladslök
  • 1 sats Shi-take-majonäs
  • salt
  • ev. 1 msk olivolja
Instruktioner
Förberedelser

  1. Skala sparrisen och kapa bort sånt som är träigt.
  2. Dela den på längden.
Alternativ 1 – Förkoka & grilla

  1. Kokar sparrisen i lättsaltat vatten 2-3 minuter.
  2. Grilla dem på direkt värme i ca 1 minut i en grill med måttligt hög temperatur.
Alternativ 2 – Enbart grilla

  1. Förbered grillen för måttligt hög temperatur, och för både direkt och indirekt grillning.
  2. Penslar sparrisen med olja och salta dem.
  3. Grillar sparrisen på indirekt värme i ca 8-10 minuter.
  4. Grilla sparrisen på direkt värme i en minut.
Servering

  1. Serveras med Shi-takemajonnäs och finhackad salladslök.

 

Här finns receptet på Majonnäs med grillad Shi-takesvamp.

Säg din åsikt

*

Betygsätt detta recept: