Grillade jordgubbar i Champagne

Juni 2011

Grillade jordgubbar i Champagne

 

 

Vad är väl mer förknippat med Svensk sommar om inte just jordgubbar och grillning, så varför inte kombinera dem till en otroligt läcker efterrätt. I detta recept får jordgubbarna puttra på grillen i Champagne, för att sedan serveras med en god vaniljglass. Det är svårt att få till mer Svensk sommar är så i en och samma rätt.

 

Grillade jordgubbar i Champagne
Utskrift

Författare:
Antal portioner: 6-8
Ingredienser
  • 1 kg jordgubbar (ca 2 liter)
  • 1 st vaniljstång
  • ½ dl champagne, cava eller annat mousserande
  • ev. socker
Instruktioner
  1. Rensa/snoppa jordgubbarna och lägg i ugnssäker form.
  2. Öppna upp vaniljstången och sprid ut fröna över jordgubbarna och lägg den tomma vaniljstången i formen den med.
  3. Häll över det mousserande vinet.
  4. Ställ på medelvarm grill på indirekt, och vänta 5-10 minuter (eller längre) tills jordgubbarna blivit varma.
  5. Servera direkt med varm glass och njut!
Notering
Vi har sett liknande recept när man även tillsatt socker/råsocker, ibland flera deciliter. Det är ju självklart en smaksak, men vi tycker denna rätt är godast utan socker.

Säg din åsikt

*

Betygsätt detta recept: