Grillade sparrisflottar

Maj 2012

Grillade sparrisflottar

 

Nygrillad sparris är så otroligt gott, och eftersom dess säsong är så kort, gäller det att passa på. Dessa grillade sparrisar är lätt inoljade och kryddade med salt och peppar. Svårare recept än så behövs inte för att skapa en förrätt eller sidorätt.

Grillade sparrisflottar
Utskrift

Författare:
Föreberedelsetid:
Tillagningstid:
Total tid:
Antal portioner: 4
Ingredienser
  • 400-500 g grön sparris (en bunt)
  • 1 msk olivolja
  • ½ msk flingsalt
  • svartpeppar, nymalen
Instruktioner
Förberedelser

  1. Börja med att trimma sparrisen, har du endast en bunt så kan du bryta av dem en och en, annars kan du skära bort den träiga änden.
  2. Använd två trä-/bambuspett per flotte. Lättast att göra flottar brukar vara att börja med ett spett och trä på så många sparrisar du vill ha per flotte, och därefter spetsa på med det andra spettet.
  3. Pensla flottarna med olivolja, och strö sedan salt och peppar över.
Grillning

  1. Förbered grillen för både direkt och indirekt grillning (t.ex. med 50/50-metoden).
  2. Se till att grillen håller Måttligt hög temperatur.
  3. Grilla dem först en kort stund över direkt värme så de får lite grillränder.
  4. Grilla sedan på indirekt värme tills de är klara.
  5. Många föredrar att sparrisen fortfarande har lite tuggmotstånd och har en krispig kärna, andra vill ha de lite mer mjuka.
Notering
Att vi gör flottar av dem är inte bara för att det ser snyggt ut, utan även för att det gör det enklare att att grilla och vända dem. Använd så smala träspett som möjligt så sparrisen annars lätt spricker.

Säg din åsikt

*

Betygsätt detta recept: