Grillguidens peppardressing

Maj 2009

Grillguidens peppardressing

 

Detta recept på hamburgerdressing kom till när jag ville återskapa en ”peppercorn burger” från Texas Longhorn. Jag försökte minnas både smak och konsistens, och resultatet blev bättre än originalet. Senare fick jag veta att deras dressing ”bara” innehåller majonnäs och grovmalen peppar.

Receptet här bredvid räcker generöst till 4 burgare, men min erfarenhet är att den är så god att man använder den som dipsås till chips med mera, så var bered på att den kommer gå åt.

Grillguidens peppardressing
Utskrift

Författare:
Föreberedelsetid:
Total tid:
Antal portioner: 4
Ingredienser
  • 1 dl creme fraiche
  • ½ dl majonäs
  • 50 g ost, riven
  • 1 msk svartpeppar, grovmalen
  • 1 krm salt
Instruktioner
  1. Blanda ihop alla ingredienser. Häll upp en en skål och toppa med ett extra varv med pepparkvarnen.

 

Tips

Jag gillar att först peppra hamburgerköttet innan det grillas, och sedan när det är färdiggrillat och ligger på brödet slänga på en rejäl klick av dressingen, det behövs inte så mycket mer. Ja, det skulle i så fall vara en klicka amerikansk barbecuesås, mellan köttet och det undre brödet.

Om ingredienserna

Det är som med allting en smaksak, men jag tycker Hellmans majonnäs är godast, den smakar mest majonnäs, och innehåller också det som majonäs skall innehålla, dvs äggulor m.m.

Vad gäller osten så passar en smakrik, krämig cheddar, t.ex. Kvibille Cheddar.

Slutligen vad gäller pepparen, det står grovmalen, och det är förståss lättare att ta färdigmalen grovmalen svartpeppar, men då blir denna dressing inte alls så god som den kan bli. Använd en pepparkvarn och mal över ett papper som du sen häller i ett matskedsmått, då får du dessutom lätt koll på mängden.

Trackbacks

  1. [...] receptet från grillguiden.se som sätter pricken över ”himelska burgarnas” [...]

Säg din åsikt

*

Betygsätt detta recept: