Guacamole Auténtico

Augusti 2010

Guacamole Autentico

Guacamole Auténtico är ”the real thing”. Det här är originalet: ett guacamolerecept så
autentiskt att du nästan kan höra Mariachis sjunga.
Guacamole är så enkelt att göra att det finns ingen anledning av fuska med halvfabrikat och
kryddpåsar. Gör du den själv så smakar den dessutom otroligt mycket godare.

Guacamole Auténtico
Utskrift

Författare:
Antal portioner: 8
Ingredienser
  • 4 st avocados, stora, utan skal och kärna
  • ½ tsk spiskummin, malen
  • 1 st bifftomat, urkärnad och tärnad
  • ½ st silverlök, fint tärnad (ca 1 dl)
  • 2 st chili (gärna Serrano), urkärnad och finhackad
  • 1 dl koriander, färsk, finhackad
  • ½ dl lime, färskpressad
  • pepparsås
  • havssalt
  • vitpeppar, nymalen
Instruktioner
  1. Dela avokadon, och plocka ut kärnan och ta bort skalet, tärna avokadon, och mosa den grovt med en gaffel i en skål.
  2. Blanda i övriga ingredienser, blanda den försiktigt så lite klumpar finns kvar, det skall inte vara en slät sås.
  3. Smaka av med kryddorna till önskad styrka.
Notering
Guacamole bör göras så nära serveringen som möjligt. Om du behöver ha den stående i kylen några timmar, se till att lägga den i en bunke och låt plastfolie ligga direkt mot ytan, annars blir ytan missfärgad

Ett annat tips är att låta kärnorna ligga kvar i guacamolen fram till serveringen, så minskar det också risken för missfärgning.

Säg din åsikt

*

Betygsätt detta recept: