Italiensk Pizzaost

När du skall grilla italienska pizzor så är det ju tre saker som gör om inte hela så åtminstone halva pizzan, och det är botten, tomatsåsen och osten. Det är ju med ost som med allt annat en smaksak. Den färdigrivna pizzaosten som finns i affären fungerar, men är lite tråkig och lite smaklös.

Vi på Grillguiden brukar köra med en blandning av hälften gräddost hälften västerbotten, det blir en ostblandning som smakar mycket och samtidigt är lagom trådig, tycker vi. Ibland blandar vi i riven mozzarella. Men det finns de som anser att 100% mozzarella är det enda rätta och på Sicilien har man en förkärlek att använda Pecorino-ost.

Har ni någon ost eller ostblandning ni tycker är oslagbar, dela gärna med er i kommentarfältet nedan.

Tema Pizza

Du vet väl att vi har en temasida om just grillad pizza, både italienska och amerikanska pizzor? Du hittar sida här: Grilla pizza

Säg din åsikt

*