Italian Sausage

Maj 2011

Italian sausage

 

Trots sitt namn, är Italian Sausage egentligen en kryddad fläskfärs. I USA köps den förvisso i korvskinn, men för det mesta snittas den upp för innehållet. Denna kryddade färs ligger även som grund i Spicy pork och används rikligt av när man grillar Bacon explosion. Mycket av karaktären i korven kommer från fänkålen, i detta recept anges 1 kryddmått fänkål, men man kan ha både med eller mindre beroende på vad man föredrar.

Italian Sausage
Utskrift

Författare:
Ingredienser
  • 500 g fläskfärs
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 1½ tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar, finmalen
  • 1 krm fänkål, malen
  • ev. ½ tsk chiliflakes
Instruktioner
  1. Blanda ihop samtliga ingredienser ordentligt.
  2. Låt färsen sedan vila i två timmar i kylen för att låta alla smaker blandas.
Notering
Om du vill göra riktig italian sausage, fyll då korvskinn/ljuster med färsen. Dessa korvar kan sedan antingen kokas, stekas eller grillas.

Säg din åsikt

*

Betygsätt detta recept: