Jonas Borsséns Sashimi Rub

Jonas Borsséns Sashimi Rub

 

Den japanska smaken matchar tonfisk, lax och andra fiskar samt skaldjur, men fungerar även utmärkt på fläskkött.

Jonas Borsséns Sashimi Rub
Utskrift

Författare:
Ingredienser
  • 2 tsk salt
  • 1 msk sesamfrön, rostade
  • 2 tsk senapsfrön, grovt stötta
  • 1 tsk farinsocker
  • ½ tsk red hot chilipepper
  • 2 tsk nori (torkat sjögräs), finhackat
Instruktioner
  1. Blanda ihop samtliga ingredienser i en skål.
  2. Förvara kryddblandningen i en lufttät burk och håll den borta från värme och ljus, så håller den sig minst 6 månader.
Notering
En sats shashimi rub räcker till cirka 2 kilo. Receptet kommer från boken Killen vid Grillen av Jonas Borssén: Receptet är publicerat med tillstånd av Jonas Borssén.

 

Säg din åsikt

*

Betygsätt detta recept: