Krämig coleslaw

Maj 2009

Krämig coleslaw

Det här receptet ger en krämig coleslaw, utan att den känns varken fet eller rinnig. Passar perfekt till grillat.

Krämig coleslaw
Utskrift

Författare:
Ingredienser
  • 600 g vitkål, fint strimlad (ca halvt medelstort huvud)
  • 1 dl majonäs
  • ½ dl kaffegrädde
  • 1 msk socker
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • 2 msk olja
  • 1 krm lökpulver
  • 1 krm svartpeppar, finmalen
  • 1 tsk senap
Instruktioner
  1. Blanda ihop samtliga ingredienser till såsen. Skär vitkålen i smala remsor eller små bitar. Blanda ihop sås och vitkål så all kål är täckt av såsen. Låt den stå och vila.
Notering
Tänk på att anpassa sockerhalten efter vilken typ av senap du använder, smaka gärna av såsen innan du blandar den med vitkålen. Vi använde Graveleijs Söt/Starka senap senast vi gjorde denna coleslaw och minskade då ned lite på sockerhalten.
Har du ingen kaffegrädde, kan du blanda mjölk och vispgrädde, eller enbart använda mjölk för en något smalare variant.

Säg din åsikt

*

Betygsätt detta recept: