Kryddig tomatsås

April 2010

Dansukker - Kryddig tomatsas

Kryddig tomatsås
Utskrift

Författare:
Föreberedelsetid:
Tillagningstid:
Total tid:
Ingredienser
  • 2 kg tomater, mogna
  • 1 kg äpplen
  • ½ kg lök, gul
  • 2 st paprikor, röda
  • 3 dl Dansukker Ljus Sirap
  • 2 dl vinäger
  • ½ dl salt
  • 2 tsk ingefära, torkad, malen
  • 3 msk paprikapulver
  • 1-3 krm cayenne, malen
  • 2-4 st vitlöksklyftor, pressade
Instruktioner
  1. Gör ett snitt i tomaterna och skålla dem i kokande vatten.
  2. Dra av skalet. Tag bort blomfästet.
  3. Skär tomaterna i bitar.
  4. Skala, kärna ur och tärna äpplena.
  5. Skala och hacka löken. Skölj, kärna ur och tärna paprikan.
  6. Blanda tomater, äpplen, lök, paprika, sirap, vinäger, salt, ingefära, paprikapulver, cayennepeppar och vitlök i en tjockbottnad gryta.
  7. Sjud i 1 timme under kontinuerlig omrörning så att såsen inte bränner fast.
  8. Smaka av och tillsätt gärna mer kryddor.
  9. Häll upp på väl rengjorda flaskor eller burkar.
  10. Förslut och förvara svalt.

Detta recept ger en rejäl sats tomatsås med bland annat äpplen som bas. Såsen skall koka ihop i drygt en timme.

Säg din åsikt

*

Betygsätt detta recept: