Majonnäs med grillad Shi-takesvamp

Maj 2011

Majonnäs med grillad Shi-takesvamp

 

Shi-take är en japansk smakrik svamp som blivit allt mer populär. Här har vi grillat svampen och använder den som smaksättare i en majonnäs. Denna majonnäs passar utmärkt till bland annat grillad sparris.

Majonnäs med grillad Shi-takesvamp
Utskrift

Författare:
Föreberedelsetid:
Tillagningstid:
Total tid:
Antal portioner: 2-4
Ingredienser
  • 1 st äggula
  • ½ tsk citronjuice/pressad citron
  • 1 dl olivolja
  • ½ tsk salt
  • svartpeppar, nymalen
  • 50 g Shi-take-svamp
Instruktioner
Grilla svampen

  1. Grilla Shi-take på indirekt värme i en grill med medeltemperatur.
  2. Efter 5-10 minuter har svampen börjat skrumpna något och då kan du ta dem ur grillen och skära bort eventuellt träiga bitar, såsom roten.
  3. Finhacka shi-takesvampen.
Gör majonnäsen

  1. Rör ihop äggula och citronjuicen i en skål
  2. Tillsätt oljan droppvis tills du har en majonnäs.
  3. Smaksätt med salt och svartpeppar och smaka av.
  4. Rör ned den finhackade svampen.
  5. Låt den stå i en kvart så svampens smaker hinner blanda sig med majonnäsen.

Säg din åsikt

*

Betygsätt detta recept: