Melitzanosalata – Grekisk aubergineröra

April 2010

Melitzanosalata - Grekisk aubergineröra

Melitzanosalata (grekisk aubergineröra) är en mycker god röra som ofta serveras med en bit grekiskt lantbröd. Passar perfekt att serveras till en grillad grekisk måltid.

Melitzanosalata – Grekisk aubergineröra
Utskrift

Författare:
Ingredienser
  • 1 kg auberginer
  • 50 g fårost
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2 dl olivolja
  • 1 st citron, pressad
  • 1 msk ströbröd
  • persilja
  • salt
Instruktioner
  1. Gör hål i auberginerna med en gaffel.
  2. Grädda dem i 30 minuter och skala dem när de svalnat.
  3. Kör dem i en mixer tillsammans med fårost och citronsaft.
  4. Tillsätt lite olivolja i taget och rör sedan ner vitlök, salt och ströbröd.
  5. Serveras i en salladsskål och garneras med oliver och persilja.
Notering
Kan göras i en grill på medeltemperatur grillning indirekt grillning eller i ugn på ca 175 grader.

Säg din åsikt

*

Betygsätt detta recept: