Moppsås från östra North Carolina

Mars 2008

Moppsås från östra North Carolina

 

Pikant och pepprig som denna vinägersås, det är smaken som föredras i östra North Carolina, i alla fall om man frågar barbecueentusiaster därifrån. Denna sås passar utmärkt till Pulled Pork, som barbecuesås och som ingrediens i en riktigt god North Carolina Coleslaw.

Moppsås från östra North Carolina
Utskrift

Författare:
Föreberedelsetid:
Total tid:
Ingredienser
  • 5 dl äppelcidervinäger
  • 3 dl vatten
  • 1½ dl ketchup
  • 3 stänk chilisås av Louisianatyp
  • ½ dl brunt socker
  • 5 tsk salt
  • 4 tsk pepparflakes
  • 1 st schalottenlök, tunt skivad
  • 1 tsk svartpeppar, finmalen
  • 1 tsk vitpeppar, finmalen
Instruktioner
  1. Blanda ihop samtliga ingredienser i en bunke, tänk på att vinägern är sur, så bunken måste vara i plast eller rostfritt, absolut inte av aluminium.
  2. Rör om tills allt socker och salt har löst upp sig. Smaka av och tillsätt mer salt eller socker vid behov. Såsen skall vara pikant men inte sur som citron.

Säg din åsikt

*

Betygsätt detta recept: