Rabarbersås till kött

April 2010

Dansukker - Rabarberssås till kött

 

Rabarber i sås till grillat kött? Visst fungerar det! Detta recept på en läcker grillsås skall koka ihop i cirka en timme och håller sedan i ca 4 månader.

Rabarbersås till kött
Utskrift

Författare:
Föreberedelsetid:
Tillagningstid:
Total tid:
Ingredienser
  • 1 l rabarber, skalad och bitad
  • 2 st lök, gul
  • 6 dl Dansukker Strösocker
  • ½ tsk vitpeppar, malen
  • 1 tsk kryddpeppar, malen
  • 1 tsk kanel, malen
  • 1 msk ättika (24%)
  • eller
  • 2 msk ättikssprit (12%)
  • 1 dl vatten
Instruktioner
  1. Drag skalen av rabarbern och skär den i centimeter stora bitar.
  2. Skala och hacka löken.
  3. Blanda rabarber, lök, strösocker, vitpeppar, kryddpeppar, kanel, ättika och vatten i en gryta.
  4. Låt koka tills massan tjocknat, vilket tar ca 1 timme.
  5. Häll upp på varma, väl rengjorda glasburkar.
  6. Förslut genast.
  7. Förvara i kylskåp. Hållbar i ca 4 månader.

Säg din åsikt

*

Betygsätt detta recept: