Ras El Hanout

Juli 2009

Ras el hanout

Denna krydda kommer från Marocko, och dess namn betyder ”det bästa butiken har att erbjuda”. Den innehåller lite av varje när det gäller orientaliska kryddor och både smakar och luktar nåt alldeles fantastiskt.

 

 

Ras El Hanout
Utskrift

Författare:
Ingredienser
  • 2 tsk spiskummin, malen
  • 2 tsk ingefära, torkad & malen
  • 2 tsk gurkmeja, malen
  • 2 tsk kanel, malen
  • 2 tsk kardemumma, malen
  • 2 tsk koriander, malen
  • 2 tsk kryddpeppar, malen
  • 2 tsk saffranstrådar
  • 1 tsk muskot, riven
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar, finmalen
  • ½ tsk nejlikor, malen
Instruktioner
  1. Blanda ihop alla ingredienser.
Notering
Håller upp till en månad utan större smakförsämring i tät burk och i mörker. Använd som en rub, dvs. massera in kryddorna i maten och låt sedan stå täckt i ett kylskåp tills det är dags att tillaga maten. Eller används det som krydda i grytor.

Säg din åsikt

*

Betygsätt detta recept: