Rökigt kryddsmör med bacon

Februari 2011

Rökigt kryddsmor med bacon

 

Baconsmör passar lite överraskande till grillad vit fisk, och mindre överraskande till allt grillat kött. Då bacon i sig inte är tillräckligt rökigt, får några droppar liquid smoke/rökarom skapa lite extra rökighet.

Rökigt kryddsmör med bacon
Utskrift

Författare:
Ingredienser
  • 125 g smör
  • 1 pkt bacon
  • 1-3 droppar liquid smoke
  • salt
Instruktioner
  1. Knaperstek först baconen, görs med fördel på grillen, och finhacka det sedan.
  2. Blanda det finhackade baconet ordentligt med smöret, och tillsätt samtidigt några droppar liquid smoke.
Notering
Låt gärna smöret bli kallt i kylen innan du använder det. Detta smör håller cirka tre veckor i kylen, under förutsättning att smöret är ordentligt färskt.

 

Säg din åsikt

*

Betygsätt detta recept: