Rosmarinsås

April 2010

Dansukker - Rosmarinsås

 

Denna lite söta och örtiga sås är en riktigt god sås, som passar till bland annat grillat lamm.

Rosmarinsås
Utskrift

Författare:
Ingredienser
  • 1 st schalottenlök, finhackad
  • 10 g smör eller margarin
  • 2 dl rödvin
  • 6 st vitpepparkorn
  • 1 tsk Dansukker Fruktsocker
  • 1 kvist persilja, färsk
  • 2-3 kvistar rosmarin, färsk
  • ½ dl kalvfond
  • ½ dl vatten
  • 1 tsk potatismjöl
Instruktioner
  1. Fräs löken i matfettet.
  2. Tillsätt vinet, persiljan och rosmarinen och koka nästan bort hälften av vätskan.
  3. Tillsätt fond, vatten, peppar och fruktsocker och koka under lock i ytterligare 10 minuter.
  4. Tag upp persiljan och rosmarinen.
  5. Red av såsen med potatismjöl utrört i lite vatten.
  6. Sila såsen.

Säg din åsikt

*

Betygsätt detta recept: