Taramosalata (Grekisk fiskromsröra)

April 2010

Taramosala - Grekisk fiskromsröra

 

Taramosalata är en fiskromsröra från Grekland. Detta recept ger en läckert rosa röra med lagom sälta som är riktigt trevlig både som sås till grillad grekisk mat, eller som dippsås till det grekiska lantbrödet.

Taramosalata (Grekisk fiskromsröra)
Utskrift

Författare:
Föreberedelsetid:
Total tid:
Antal portioner: 4
Ingredienser
  • 100 g fiskrom
  • 300 g potatis, kokt
  • 2 dl olivolja
  • 1 st gul lök, liten
  • persilja, hackad
  • ½ st citron, pressad
Instruktioner
  1. Mosa fiskrommen, potatisen och löken i en mixer.
  2. Därefter arbetas omväxlande oljan och citronsaften in i blandningen tills den är krämig. Garnera med oliver och den finhackade persiljan.
  3. Potatisen kan bytas ut mot vitt bröd som fuktas i vatten och sedan kramas ur.

Säg din åsikt

*

Betygsätt detta recept: