Vitlöks- och persiljesmör

Januari 2007

Kryddsmor med Vitlök och Persilja

 

I grund och botten en ihopslagning av vitlökssmöret och persiljesmöret, och en tämligen lyckad sådan. Passar otroligt gott till en grillad köttbit eller grillad majs.

Vitlöks- och persiljesmör
Utskrift

Författare:
Ingredienser
  • 125 g smör
  • ½ dl persilja, finklippt
  • 2 st vitlöksklyftor, pressade
  • salt
  • vitpeppar, finmalen
Instruktioner
  1. Arbeta in kryddorna i smöret ordentligt. Du kan använda smöret på en gång, eller så kyler du ned det ifall du vill ha det fastare.
Notering
Detta smör håller upp till två månader i kylen, under förutsättning att smöret är ordentligt färskt.
Tips:
En kruka persilja blir ungefär 1 dl när den klipps ned fint.

 

Säg din åsikt

*

Betygsätt detta recept: