Grillad sparris

Grillad sparris med proscutti och körsbärstomater

 

Bland det godaste man kan grilla är sparris, det går snabbt, smakar underbart och är lite läckert krispig. Fungerar perfekt som en förrätt eller sidorätt, eller varför inte göra en sallad med lite grillad sparris på toppen.

Säsongen för sparris är ganska kort, från slutet av april till midsommar. Det är under denna säsong vi kan köpa färsk god sparris som odlats i Sverige,Tyskland och andra närliggande länder. Under resten av året så finns sparris oftast att köpa i affären, men då har den transporterats långt och kan dessutom vara lite träig om den är ”färsk”, eller sladdrig om den är på burk.

Vi har här samlat våra recept på grillad sparris, både vit och grön sparris.

Grillad sparris med proscutti och körsbärstomater

Grillad sparris med parmaskinka och körsbärstomater

Se recept…

Grillade sparrisflottar

Grillade sparrisflottar

Se recept…

Grillad sparris med citron och vitlök

Grillad sparris med citron och vitlök

Se recept…

Grillad vit sparris med shi-take majonnäs

Grillad vit sparris med shi-takemajonnäs 

Se recept…

Säg din åsikt

*